7 Tips voor opvallende verlichting in een project

1. Zorg er voor dat het ontwerp bij de ruimte past, in plaats van andersom!

Mijn team en ik werken altijd vanuit een ontwerpgerichte aanpak en laten ons project het proces vormgeven. Bij Licht- en Lichtplanadvies is het zeer belangrijk om nauw met onze klanten samen te werken. Wij zorgen er voor dat het ontwerp niet alleen visueel mooi is, maar ook voldoet aan de eisen van de ruimte. Maatvoering, configuratie en afwerkingen zijn altijd op maat beschikbaar in de uitvoering van het project. Het leveren van een op maat gemaakt product is echter niet voldoende. Ons team zorgt altijd voor maatwerk ontwerpservice. Zo sluit het bijzondere armatuur perfect aan bij de individuele aard van ieder project. We werken daarom altijd nauw samen met het ontwerpteam van onze opdrachtgevers om de verlichting volledig te configureren die is ontworpen om het middelpunt van de ruimte te worden.

2. Vakmanschap is leidend

In voorkomende projecten kan het zijn dat alle stukken handgemaakt worden. Hier ligt de nadruk op het perfectioneren van de meest ingewikkelde details. Ieder ontwerp omvat dan ook een zeer specialistisch en creatief productieproces. Wij gebruiken met onze leveranciers dan ook een aantal verschillende fabricagemethoden, die gebruikt worden voor verschillende ontwerpen, inclusief het walsen, vormen of snijden van de metalen. Natuurlijk worden er machines gebruikt voor essentiële onderdelen van in het ontwerpproces. Toch wordt vaak het eindproduct volledig met de hand geassembleerd. Indien wij kristallen ontwerpen plaatsen, worden de kristallen profielverspreiders allemaal met de hand gelegd en elk afzonderlijk stuk met de hand gepolijst.

3. Gebruik licht en verlichting om een statement in de betreffende ruimte te maken

Verlichting is een uitgesproken gelegenheid om een ruimte te volledig te transformeren. De keuze van een uniek armatuur heeft een grote impact op uw interieur en zorgt zodoende voor een wow-effect bij de bezoekers.

4. Verken en overweeg altijd diverse afwerkingen

Gebruik afwerkingen die passen bij de ruimte. Licht- en Lichtplanadvies is in staat om vele soorten geborstelde en gepolijste afwerkingen te leveren. Onze armaturen kunnen dankzij onze samenwerking met gerenommeerde, internationale fabrikanten bestaan uit handgeblazen glaselementen in iedere gewenste vorm en kleur!

5. De juiste maatvoering om de ruimte te complementeren

Gebruik de afmetingen van de ruimte in uw voordeel om de grootte en lengte van het armatuur te bepalen. Licht- en Lichtplanadvies heeft de expertise in huis om u daar volledig mee te ondersteunen. Het spreekt voor zich dat de hoogte van het plafond en de oppervlakte van de ruimte, naast aanwezigheid van trappen en andere elementen een rol spelen bij de keuze van de maatvoering!

6. Speel met de configuratie van het design

Door de op maat gemaakte aard van de armaturen, hebben onze opdrachtgevers de flexibiliteit om de configuratie van onze ontwerpen volledig naar eigen smaak uit te voeren. Een opvallende kroonluchter wordt vaak vanuit een verticaal opgehangen configuratie samengesteld, maar wij kijken altijd naar de best passende oplossing! Dit kan dus ook een horizontaal uitgelijnde configuratie zijn! De juiste uitvoering van het armatuur is essentieel in de perfecte verlichtingsoplossing voor de ruimte!

7. Combineer verschillende soorten verlichting om op te vallen

Wij passen in onze ontwerpen veelal een combinatie van decoratieve hangers met accentverlichting toe. Dit om verschillende sferen in één en dezelfde ruimte te creëren. Door hedendaagse en traditionele verlichtingsstijlen te combineren, ontstaan zodoende inspirerende effecten.

lichtplanadvies

Wij zijn een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in professionele lichtplannen en verlichtingsvraagstukken. Wij werken voor en helpen ondernemers om professionele verlichtingsplannen te ontwerpen en uit te voeren. Onze werkzaamheden zijn 100% gericht op het ontwerpen en implementeren van verlichtingsplannen. Wat wij aanbieden is een programma waarin wij onze opdrachtgevers ondersteunen om onze en hun ontwerpen met de nieuwste, beproefde technieken tegen een meerwaarde te installeren. Wij werken aan uiteenlopende projecten, variërend van kantoor-, retail- en productiepanden tot grote woonprojecten en van vakantieparken tot luxe villa’s.

Als je geïnteresseerd bent in slimme oplossingen, neem dan nu contact met ons op. Kijk voor decoratieve LED verlichting ook eens op de website van Lichtstudio De Vaan.
Wij publiceren regelmatig op YouTube.
Lees ook eens mijn andere Blogs.

Heb je behoefte om eens te sparren over next level lichtplannen?
Maak dan vandaag nog vrijblijvend een (video) afspraak!
E-mailen kan ook naar Roberto Treffers.
Of bel mij! In België +32-477-174-716, in Nederland +31-615-831-851.

Een grote hal of lobby vraag vaak om een speciaal ontworpen armatuur. Dit is meestal een op maat gemaakt kroonluchter die zowel modern als klassiek kan zijn.
Door Roberto Treffers

0 Comments

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!