Buitenverlichting: Het juiste licht om je tuin te verfraaien

De Lente is in aantocht!

De lente komt er aan. Goede tuinverlichting is een belangrijke factor om ten volle van de mooie avonden te genieten en om je perken en terras te verfraaien.

Welke verlichting is geschikt om je tuin aan te lichten?

Het belangrijkste kenmerk van buitenverlichting is ondoordringbaarheid. We willen geen stof en vocht in het armatuur of de lichtbron hebben. Als er op een gegeven moment een onweersbui overtrekt, willen we kunnen vertrouwen op de kwaliteit van onze armaturen. En ook de zon heeft bijwerkingen voor de verlichting, denk hierbij vooral aan het fletser worden van de kleuren van je armaturen. Daar moet de apparatuur tegen kunnen.

buitenverlichting led-strip led tuin
Buitenverlichting: Led strips kunnen ook in het zwembad of de vijver toegepast worden.

Led strips in mijn tuin? Kan dat?

Jazeker? De nieuwste generatie Ledstrips kan heel goed tegen weersinvloeden dankzij een beschermingsfactor van IP68. Deze kun je zelfs onder water in je vijver op zwembad aanbrengen. Wij hebben diverse LED-strips in ons assortiment met een IP68 beschermings-graad. Deze is volledig waterdicht en weerbestendig. Een andere, belangrijke factor om te overwegen is het lichtoppervlak dat we willen dekken. Het is mogelijk om LED-strips te selecteren met een 5 meterspoel of andere, aangepaste LED-strips uit ons assortiment.

Enkel aansluitpunt

Eén van onze vele strips stelt je in staat om een ​​lengte van 30 meter te overbruggenmet een enkel aansluitpunt. Een goed lichtplan voor tuinverlichting bevat lineaire en gebogen vormen. Denk bijvoorbeeld aan het vormgeven van de buitenkant van je gevel. Je kunt uiteraard ook bochtige vormen in je tuin creëren, zoals lichtgevende cirkels rond bomen of struiken. Voor al deze specifieke vormen kunnen we vertrouwen op flex LED strips. Laten we bovendien niet vergeten dat je buiten bent, dus waarom werk je niet met gekleurde verlichting om de sfeer te verhogen en aan te passen aan de omgeving of gebeurtenis? Hiervoor hebben we keuze uit meerdere RGB LED-strips die sfeerverhogend werken. Neem nu contact met ons op om je daarover te laten informeren.

led strip tuin
Het gebruik van flexibele LED strips brengt meer leven in de tuin

Slim aansturen

Om de tuinverlichting eenvoudig aan te sturen werken wij met Casambi. Dit is het meest professionele systeem op de markt en kan al vanaf één lichbron geïnstalleerd worden. Bovendien is Casambi één van de weinige merken waarbij de control units vanuit de cloud een update krijgen. Je hoeft dus nooit meer deze units te vervangen voor een nieuwere software versie! Een ander belangrijk aspect is het gebruik van lage spanning. De LED-strips die buiten gebruikt worden hebben laagspanning, een zeer belangrijk kenmerk dat meer veiligheid garandeert.

Tenslotte, een aantal belangrijke kenmerken:

  • Heeft een beschermingsgraad IP68 of IP65 om extreme weersomstandigheden te weerstaan
  • Gebruik van laagspanning voor extra veiligheid
  • De LED strips kunnen worden gebogen om specifieke, visuele lichteffecten te creëren
  • Er zijn RGB-versies beschikbaar om extra kleur in de tuin te creëren
  • Via App of flexibele schakelaar aan te sturen, volledig te automatiseren
  • Geschikt voor gebruik onder water in zwembad of vijver en voor het verlichten van pergola’s en tuinhuisjes.

Professioneel Lichtplan- en Verlichtingsadvies

Wij zijn een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in professionele lichtplannen en verlichtingsvraagstukken. Wij werken voor en helpen ondernemers om professionele verlichtingsplannen te ontwerpen. Onze werkzaamheden zijn 100% gericht op het ontwerpen en implementeren van verlichtingsplannen. Wat wij aanbieden is een programma waarin wij onze opdrachtgevers ondersteunen om onze en hun ontwerpen met de nieuwste, beproefde technieken tegen een meerwaarde te installeren. Wij werken aan uiteenlopende projecten, variërend van kantoor- en productiepanden tot grote woonprojecten en van vakantieparken tot luxe villa’s. Als je geïnteresseerd bent in slimme oplossingen, neem dan nu contact met ons op.

Heb je behoefte om eens te sparren over next level lichtplannen?
Maak dan vandaag nog vrijblijvend een (video) afspraak!
Of bel Roberto Treffers, in België +32-477-174-716, in Nederland +31-615-831-851.

lichtplanadvies

Wij zijn een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in professionele lichtplannen en verlichtingsvraagstukken. Wij werken voor en helpen ondernemers om professionele verlichtingsplannen te ontwerpen en uit te voeren. Onze werkzaamheden zijn 100% gericht op het ontwerpen en implementeren van verlichtingsplannen. Wat wij aanbieden is een programma waarin wij onze opdrachtgevers ondersteunen om onze en hun ontwerpen met de nieuwste, beproefde technieken tegen een meerwaarde te installeren. Wij werken aan uiteenlopende projecten, variërend van kantoor-, retail- en productiepanden tot grote woonprojecten en van vakantieparken tot luxe villa’s.

Als je geïnteresseerd bent in slimme oplossingen, neem dan nu contact met ons op. Kijk voor decoratieve LED verlichting ook eens op de website van Lichtstudio De Vaan.
Wij publiceren regelmatig op YouTube.
Lees ook eens mijn andere Blogs.

Heb je behoefte om eens te sparren over next level lichtplannen?
Maak dan vandaag nog vrijblijvend een (video) afspraak!
E-mailen kan ook naar Roberto Treffers.
Of bel mij! In België +32-477-174-716, in Nederland +31-615-831-851.

De lente komt er aan. Goede tuinverlichting is een belangrijke factor om ten volle van de mooie avonden te genieten en om je perken en terras te verfraaien.
Door Roberto Treffers

0 Comments

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!