De Winst van een Lumineus Lichtplan in Uw Villa

Geschreven door Roberto Treffers

04 maart, 2021

Het Toepassen van de Juiste Verlichting is Belangrijk

Bij de nieuwbouw, verbouwing of renovatie van een villa is er volop aandacht nodig voor de indeling en inrichting van de ruimtes. Tegenwoordig beseft men dat de juiste toepassing verlichting in het interieur minstens zo belangrijk is.  Wij bij Licht- en Lichtplanadvies merken  dat (interieur)architecten, ontwerpers en stylisten een snel groeiende interesse in verlichtingsdesign tonen. Zij doen steeds vaker een beroep op ons advies.

De villa-eigenaar is zich steeds meer bewust van de effecten en voordelen van goede verlichting op de comfortbeleving. Als professionele lichtspecialisten adviseren wij in het ontwerp van een perfect lichtplan. Hierbij houden wij altijd rekening met de wensen van alle betrokken partijen en geven zodoende een antwoord op deze groeiende nood. Een lichtplan is een voorstel van de ideale verlichting voor iedere ruimte en interieurvoorwerpen in die ruimte. Hierbij houden wij rekening met de lichtinval, functies, inrichting, materiaalgebruik en de kleur van de ruimtes. Het spreekt voor zich dat lichtere kleuren meer licht reflecteren dan donkere kleuren. Wij nemen al deze zaken mee in ons ontwerp. Het lichtplan is dan ook een wezenlijk onderdeel van het totale ontwerp. De juiste verlichting heeft grote impact op de beleving van iedere ruimte. Er moet rekening worden gehouden met sfeer, licht-efficiency en het gebruik van de ruimte. Daarnaast kijken wij ook naar het specifieke gebruik van het meubilair, zoals een eettafel of een bureau. Wij letten dus op de sfeer en beleving én de mogelijkheden om efficiënt bepaalde taken in een ruimte uit te voeren. Daarnaast houden wij rekening met vormen, belijningen en kleuren in het architecturaal ontwerp om deze te kunnen accentueren. Een goed doordacht lichtplan brengt al deze factoren in kaart.

Creatief Verlengstuk

De elkaar snel opvolgende technologische ontwikkelingen op het gebied van LED, heeft verlichtingsdesign in korte tijd een cruciaal onderdeel gemaakt bij de realisatie van architecturale projecten. De mogelijkheden zijn schier eindeloos en de ontwerpen & uitvoeringen worden complexer. Deze variatie vraagt om unieke oplossingen. Het is iedere keer een grote uitdaging om dit naadloos te integreren in projecten. De behoefte aan kwalitatief goede verlichting wordt meer en meer gewaardeerd. Daarom is vakkennis vereist. Omdat Licht- en Lichtplanadvies altijd van het ontwerp uitgaat, gaan wij in dialoog met de betrokken partijen als gelijke partners.

Rust en Harmonie

Wij merken dat eigenaren van villa’s steeds vaker interesse tonen in lichtstudies. Onze cliënten leiden een druk leven, reizen veel en zijn een bepaalde mate van luxe gewend. Thuis moet dan een oord van harmonie en rust zijn. Een goed lichtplan zorgt voor sfeer en comfortbeleving. Wij adviseren bovendien niet enkel in het ontwerp van grote huizen of projecten voor professionele doeleinden. Ook in kleinere woningen is een goed lichtplan een meerwaarde.

Specialistische Kennis

Bij het ontwerp van een lichtplan houdt de lichtspecialist met veel factoren rekening. Niet alleen de grootte, de indeling en de sfeer van de ruimtes zijn van belang. Gebruikte  materialen, de kleur van de vloeren en muren spelen een belangrijke rol. Een goede lichtspecialist begint met het verbinden van de ruimtes om de diverse lichtpunten met elkaar te verbinden. De zo ontstane belijning vormt het begin van de eenheid van het lichtplan om een rustig lichteffect te creëren. Gedurende het ontwerpproces stellen wij continu vragen over de exacte wensen van de eindgebruiker. Door ons specialisme zijn wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en technologieën. Bovendien zijn wij bekend met de producten van de fabrikanten van schakelmateriaal en domotica, waardoor de installatie en afwerking van het project versneld wordt.

Doorlopende Evolutie

Licht- en Lichtplanadvies signaleert grote evoluties in verlichtingswereld. Wij zien bij architecten een duidelijke trend naar samenwerking met ons type bedrijven. Daarnaast zien wij hoe er meer en meer op een verfrissende manier met licht wordt omgegaan. Iedere lichtbron kan als onafhankelijk lichtpunt gezien worden. Met de huidige technologie kunnen we ieder lichtpunt afzonderlijk aansturen. Dit creëert de mogelijkheid om keer op keer uniek licht en een unieke, persoonlijke sfeer te creëren. Door de technologische ontwikkelingen, een groter aanbod aan technische componenten en veranderende manieren van werken  blijft de job van de lichtspecialist nooit lang hetzelfde.

Vrijblijvend persoonlijk advies nodig?

Wil je geheel vrijblijvend een telefonische afspraak maken op een tijdstip en dag die jouw het beste uitkomt?

Klik dan op de link hieronder en boek deze rechtstreeks in mijn agenda!

Dit vind je misschien ook interessant…

De 9 Stappen van een Lichtplan

De 9 Stappen van een Lichtplan

Introductie Een goed doordacht lichtplan is essentieel voor het creëren van de juiste sfeer, het verbeteren van...

Lichtadviseur

Lichtadviseur

Experts Als het op verlichting aankomt, kan het best wel moeilijk zijn om het goed te doen. Je moet niet alleen...

LED is Anders… En Beter (2)

LED is Anders… En Beter (2)

De Vorm LED is anders... Het is belangrijk om te onthouden dat LEDs eigenlijk geen "lampen" zijn in de zin dat...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

error: Content is protected !!