Energie besparen met verlichting

En het belang van verlichting in ons dagelijks leven

Licht is de harmonieuze en stille compositie die van de beleving een schilderij maakt. Licht maakt ons afhankelijk. Licht maakt emoties in ons los en vergezelt ons altijd. Licht is een discrete aanwezigheid die, in een elegante en onbetwistbare manier, de ster van alle denkbare belevingen en scènes is. Energie besparen met verlichting is daar een belangrijk onderdeel van.

Uitdaging aangaan

Bij Licht- en Lichtplanadvies veranderen we de natuurlijke kracht van het licht in een uitdaging. We begrijpen het belang van goede verlichting op elk moment tijdens ons leven en in de ruimtes of op plaatsen waar we verblijven: huizen, kantoren, particuliere bedrijven, openbare ruimtes, buitenruimtes, ziekenhuizen, etc. Iedere ruimte heeft de juiste verlichting nodig die strategisch is toegepast om het belangrijkste doel te bereiken: Zorgen dat alle mensen zich welbevinden!

Maatwerk

Met meer dan 20 jaar ervaring bij het ontwikkelen en uitvoeren van op maat gemaakte projecten zijn wij een ervaren speler op het gebied van verlichtingsoplossingen. Onze projecten zijn geïmplementeerd en geprezen in de culturele sector, gastvrijheidsindustrie, contract- en residentiële markten, kantoren en bedrijfspanden.
We bieden geavanceerde verlichtingsoplossingen in termen van:

  • Ontwerp:
    Modulaire concepten die zich aanpassen aan de ruimte.
  • De nieuwste technologie:
    Met geavanceerde functies van digitale controle en connectiviteit
  • Service:
    Met de geruststelling dat Licht- en Lichtplanadvies je vergezelt gedurende het hele proces en zelfs daarna

Bovendien werken wij en onze partners aan het vervullen van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen(SDGS), gedefinieerd door de Verenigde Naties in 2015. In dit perspectief, voeren we samen met onze fabrikanten een specifiek beleid uit. Voorbeelden hiervan zijn het verminderen van de koolstof voetafdruk door de installatie van verlichting met aanwezigheid detectiesensoren. Het gebruik van groene, duurzame verpakking. Het verminderen van het gebruik van papier in communicatie en labeling en het delen van ladingen voor duurzamer transport. Maar ook het simuleren en stimuleren van natuurlijk licht op de werkplek, het bevorderen van de naleving om de werkomstandigheden te verbeteren en het gebruik van duurzame materialen.

energie besparen met verlichting
Courtesy Christian Oehlenberg

Duurzaamheid

Verlichting is een belangrijke hoeksteen voor de activiteiten van mensen en hun welzijn. Om deze reden ontwerpen en bedenken wij connectiviteitssystemen en hoe deze te integreren in hun omgeving. Technologische ontwikkelingen stellen ons in staat om de gezondheidsvoordelen voor mensen te maximaliseren in onze huidige en toekomstige projecten.

Energie besparen in dure tijden

We beleven momenteel allemaal moeilijke tijden. De economische situatie wereldwijd, de wijze waarop de politiek hiermee omgaat, de agressie van Rusland, een hoge inflatie, gezondheidsbedreigingen door pandemieën, energieprijzen die bijna onbetaalbaar worden, etc.
LED verlichting speelt een belangrijke rol in de totale besparingen die nu nagestreefd worden. Met LED verlichting gebruik je t.o.v. traditionele verlichting slechts 20% stroom (vermogen). Op het moment dat je gaat dimmen wordt de besparing groter, omdat dimmen bij LED rechtstreeks invloed heeft op het stroomverbruik. Bij conventionele verlichting gebeurt dimmen d.m.v. het verlagen van de spanning, dit heeft echter geen gevolgen voor het stroomverbruik. Dit blijft altijd gelijk.

Professioneel Lichtplan- en Verlichtingsadvies

Wij zijn een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in professionele lichtplannen en verlichtingsvraagstukken. Wij werken voor en helpen ondernemers om professionele verlichtingsplannen te ontwerpen. Onze werkzaamheden zijn 100% gericht op het ontwerpen en implementeren van verlichtingsplannen. Wat wij aanbieden is een programma waarin wij onze opdrachtgevers ondersteunen om onze en hun ontwerpen met de nieuwste, beproefde technieken tegen een meerwaarde te installeren. Wij werken aan uiteenlopende projecten, variërend van kantoor- en productiepanden tot grote woonprojecten en van vakantieparken tot luxe villa’s. Als je geïnteresseerd bent in slimme oplossingen, neem dan nu contact met ons op.
Wij publiceren regelmatig op YouTube.

Heb je behoefte om eens te sparren over next level lichtplannen?
Maak dan vandaag nog vrijblijvend een (video) afspraak!
Of bel Roberto Treffers, in België +32-477-174-716, in Nederland +31-615-831-851.

Licht is de harmonieuze en stille compositie die van de beleving een schilderij maakt. Licht maakt ons afhankelijk. Licht maakt emoties in ons los vergezelt ons altijd. Licht is een discrete aanwezigheid die, in een elegante en onbetwistbare manier, de ster van alle denkbare belevingen en scènes is.
Door Roberto Treffers

0 Comments

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Schrijf
je hier in

error: Content is protected !!