Energielabel C voor kantoren per 1 januari 2023!

Verplicht Label voor Bedrijfspanden

Vanaf 1 januari 2023 moet een kantoorgebouw in Nederland minimaal energielabel C hebben. Voldoet je kantoorpand op die datum (nog) niet aan de eisen? Dan is de kans groot dat je de kantoordeuren moet sluiten. Uiteraard wil je dat voorkomen. Primair fossiel energiegebruik mag vanaf die datum nog maximaal 225 kWh per m2 per jaar zijn. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag je het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit 2012. Meer info vind je hier.

Energietransitie

Voor België geldt dat ieder kantoor- en bedrijfsgebouw dat verkocht wordt uiterlijk op 1 januari 2027 aan vier energiebesparende maatregelen moet voldoen: het dak moet een minimaal isolerende waarde hebben, er moet overal dubbel glas komen en verwarmingsinstallaties ouder dan vijftien jaar moeten worden vernieuwd. Als er aardgas beschikbaar is, mag er bovendien geen nieuwe stookolieketel komen. Verder moeten oude koelinstallaties worden vervangen. Grote kantoor- en bedrijfsgebouwen moeten vanaf 1 januari 2023 binnen de vijf jaar na de verkoop een minimaal aandeel hernieuwbare energie van 5 procent hebben. Dat komt bovenop de verplichte renovatie.

energie 02

Energielabel C als minimum

Wilt u weten welk energielabel uw kantoor nu heeft? Doe dan de check op de website EP-online. Voldoet je pand niet aan de eisen dan kun je maatwerkadvies inwinnen bij een erkend energieadviseur. Vindt je adviseur dat jouw pand energiezuinig is (A t/m C)? Dan kan je adviseur een labelberekening maken, registreren en afmelden. Denkt je adviseur dat je pand niet energiezuinig is (D t/m G), dan kun je in overleg met je energieadviseur gebruik maken van het 4-stappenplan om tot een energielabel C of beter te komen. Let er wel op dat je per 1 januari 2023 een geldig en geregistreerd energielabel C heeft voor je kantoorgebouw.

Kantoren voldoen niet aan Energievereisten

Er zijn in België en Nederland nog zo’n 100’000 kantoren die niet aan de gestelde eisen op het gebied van Energieverbruik voldoen. Enige haast is dus geboden. Licht- en Lichtplanadvies heeft inmiddels ruime expertise opgedaan bij de renovatie van verlichtingsvraagstukken in kantoor- en bedrijfspanden. Besparingen van 70% tot zelf tegen de 90% op verlichting zijn geen uitzondering. Dit heeft alles te maken met het slim inzetten van de huidige LED technologieën, gecombineerd met de nieuwste aansturingstechnieken. Als gecertificeerd lichtontwerper kunnen wij je helpen bij de ontwikkeling en planning van een duurzaam lichtplan waar je met een gerust hart jaren mee vooruit kunt.

energie 03

Business to Business

Wij zijn een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in professionele lichtplannen en verlichtingsvraagstukken. Wij werken voor en helpen ondernemers om professionele verlichtingsplannen te ontwerpen. Onze werkzaamheden zijn 100% gericht op het ontwerpen en implementeren van verlichtingsplannen. Wat wij aanbieden is een programma waarin wij onze opdrachtgevers ondersteunen om onze en hun ontwerpen met de nieuwste, beproefde technieken tegen een meerwaarde te installeren. Wij werken aan uiteenlopende projecten, variërend van kantoor- en productiepanden tot grote woonprojecten en van vakantieparken tot luxe villa’s. Als je geïnteresseerd bent in slimme oplossingen, neem dan nu contact met ons op.

Heb je behoefte om eens te sparren over next level lichtplannen?
Maak dan vandaag nog vrijblijvend een video afspraak!
Of bel Roberto Treffers, in België +32-477-174-716, in Nederland +31-615-831-851

lichtplanadvies

Wij zijn een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in professionele lichtplannen en verlichtingsvraagstukken. Wij werken voor en helpen ondernemers om professionele verlichtingsplannen te ontwerpen en uit te voeren. Onze werkzaamheden zijn 100% gericht op het ontwerpen en implementeren van verlichtingsplannen. Wat wij aanbieden is een programma waarin wij onze opdrachtgevers ondersteunen om onze en hun ontwerpen met de nieuwste, beproefde technieken tegen een meerwaarde te installeren. Wij werken aan uiteenlopende projecten, variërend van kantoor-, retail- en productiepanden tot grote woonprojecten en van vakantieparken tot luxe villa’s.

Als je geïnteresseerd bent in slimme oplossingen, neem dan nu contact met ons op. Kijk voor decoratieve LED verlichting ook eens op de website van Lichtstudio De Vaan.
Wij publiceren regelmatig op YouTube.
Lees ook eens mijn andere Blogs.

Heb je behoefte om eens te sparren over next level lichtplannen?
Maak dan vandaag nog vrijblijvend een (video) afspraak!
E-mailen kan ook naar Roberto Treffers.
Of bel mij! In België +32-477-174-716, in Nederland +31-615-831-851.

Verplicht Label voor Bedrijfspanden Vanaf 1 januari 2023 moet een kantoorgebouw in Nederland minimaal energielabel C hebben. Voldoet je kantoorpand op die datum (nog) niet aan de eisen? Dan is de kans groot dat je de kantoordeuren moet sluiten. Uiteraard wil je dat voorkomen. Primair fossiel energiegebruik mag vanaf die datum nog maximaal 225 kWh […]
Door Roberto Treffers

0 Comments

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!