fbpx

Lichtplanontwerp

Een Lichtplan Bepaalt de Beleving
Maak een vrijblijvende afspraak

Kennismaking

Persoonlijk bezoek

Iedere ruimte, groot of klein, hoog of laag, heeft licht nodig. Verlichting, zowel natuurlijk als technisch, kan een ruimte maken of breken en is allesbepalend voor de kwaliteit en sfeer van het geheel. Besteed daarom veel aandacht aan het lichtplan binnen een ontwerp!

Wij willen graag weten wat uw plannen en ideeën zijn. Daarom komen we graag eerste bij u of op uw project langs om nader kennis te maken ons te oriënteren op de vraagstukken die er op dat moment spelen.

Hierbij worden de wensen en mogelijkheden doorgenomen, bekijken we of beide partijen met elkaar verder willen en worden de eerste belangrijke gegevens uitgewisseld.

lichtplanadvies
verlichting

Technologie

Kennis en Kunde

Vandaag de dag vergt een goed en professioneel lichtplan erg veel voorbereiding en afstemming met diverse partijen om tot een tevreden eindresultaat te komen.

LED verlichting is een ingewikkelde technologie die continu aan ontwikkelingen en veranderingen onderhevig is. Hierdoor is specialisme op dit gebied een absolute must bij het ontwikkelen en uitrollen van een gedegen lichtplan en vervolgens de uitvoering en installatie van de benodigde systemen en armaturen.

Wij zorgen er samen met u en onze leveranciers voor dat ieder project de verlichting en het licht krijgt dat het nodig heeft! Van een professioneel lichtplan tot op maat gemaakte armaturen vanuit één van de fabrieken van onze internationale partners.

Onze projecten worden in alle bedrijfstakken van het MKB uitgevoerd. Zowel in kantoren, hotels & restaurants, maar ook in industriële projecten kunnen wij verlichting leveren.

Wij streven ernaar om uw ideale lichtpartner te zijn; wij leveren daarom niet zomaar wat er gevraagd wordt, maar adviseren wat er nodig is!

Waarom?

Veel vragen

Er zijn een aantal redenen waaraan een modern lichtplan dient te voldoen, alvorens met het installeren van de verlichting kan worden begonnen. Licht- en Lichtplanadvies vindt het voortraject dan ook zeer belangrijk!

  • Wat is de stijl en de smaak van onze opdrachtgever?
  • Wat is de positionering van het interieur?
  • Zijn er specifieke zaken, zoals kunst, die individueel aangelicht moeten worden?
  • Wat zijn de te behalen energiebesparingen?
  • Hoe wordt de verlichting geschakeld en gedimd?
  • In hoeverre spelen duurzaamheid en veiligheid een rol?
  • Wat is noodzakelijk en wat kan evt. in een later stadium toegepast worden?
  • Hoe wordt de verlichting geschakeld en gedimd?
  • Wordt er ook naar buitenverlichting gekeken?

 

Als deze en ook andere vragen beantwoord zijn kunnen we aanvangen met het uitwerken van een lichtplan op maat. Dit plan wordt vervolgens continu bijgeschaafd en vervolmaakt om tot het gewenste eindresultaat te komen!
Uiteraard worden onze bevindingen met alle betrokken partijen, zoals de architect en de installateur doorgenomen, teruggekoppeld en op detail afgestemd!
Bovenstaande punten maken duidelijk dat onvoldoende aandacht aan het lichtplan het eindresutlaat negatief zullen beïnvloeden!

lichtplanadvies_grok

Een Lichtplan Opstellen

9

Plattegrond

Uitgangspunt is de plattegrond waarop de inrichting van de ruimtes wordt aangegeven zoals meubilair, kasten, bureaus, keuken, etc.

Contactdozen

Wij geven advies op het gebied van plaatsing van de contactdozen. Deze kunnen zich zowel in de wand, in/achter kasten als op de vloer bevinden.

9

Lichtpunten

In samenspraak met onze klant wordt bepaald waar de lichtpunten in de diverse ruimtes het beste kunnen worden geplaatst.

9

Lichtintensiteit

De lichtintensiteit is erg belangrijk bij het bepalen van de sfeer en het "oplichten" van kleuren in het interieur.

9

Scènes

Een nieuwe fenomeen dankzij de LED technologie is dat er met één druk op de knop scènes kunnen worden gecreëerd.  Wij ondersteunen u daarmee.

Vlekkenplan

Een vlekkenplan geeft de effecten aan van de inval van licht door de ramen evenals van de lichtbronnen die ingetekend zijn.

9

Schakelaars

Afhankelijk van de keuze van bedrade of draadloze schakelaars worden de meest logische plaatsen van schakelaars besproken.

9

Aansturing

Wij adviseren of en welke besturingssystemen het beste zijn voor uw situatie. Met een duidelijke rapportage over de voor- en nadelen en kosten.

9

Armaturen

De keuze van de armaturen is uiteraard geheel aan u als klant. Wij adviseren u geheel vrijblijvend over de laatste ontwikkelingen.

9

Animaties

Met animatie bent u in staat om aanwezigheids-simulatie te regelen terwijl u (voor langere tijd) afwezig bent.

Interieur

Het interieur bepaalt het spel van licht en schaduw, de mate van lichtintensiteit en de keuze van de diverse lichtbronnen.

9

Sensoren

Het gebruik van sensoren in en rond de woning is enorm toegenomen, wij adviseren u vanuit onze expertise of en welke sensoren u nodig heeft.

9

Lichtkleur

Met de komst van LED verlichting is kleurbepaling erg belangrijk geworden. Iedere toepassing en activiteit vraag om een specifiek lichtkleur.

9

Lichtbronnen

LED technologie vernieuwd zich voortdurend. Het is ons vak om u te begeleiden in deze ingewikkelde materie!

9

Smart Home

Wij adviseren u over de do's en dont's op het gebied van draadloze en automatische aansturing.

Wij Werken o.a. Samen met

logo_ledsc4_500x200
logo_multiline
philips_500x200px
logo_niko_500x200
logo_arelux_lichtplanadvies
jung_500x200px
square_in_circle_500x200px
en_ocean_500x200px
logo_grok_500x200
logo_orac_decor_500x200
forest group-500x200
logo_ledolight_noodverlichting

België

+32-477-174-716

Nederland

+31-615-831-851

Bereikbaarheid

Ma t/m Za van 09:00-18:00 uur

error: Content is protected !!