Meerderheid van Kantoren Loopt Achter met Transitie naar Energielabel-C

Het is Nu of Nooit met Veel Kantoorpanden!

Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw in België en Nederland minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken.

Nog minder dan 2 jaren de tijd om aanpassingen door te voeren

Deze regels worden overigens in 2030 verder verscherpt! Ruim de helft van de energielabel C-plichtige kantoren in België en Nederland voldoet nog niet aan de eisen. Dat zijn in beide landen bij elkaar zo’n 100’000 units. Kantoren die niet over een energielabel C beschikken, mogen per 1 januari 2023 niet meer worden gebruikt. Onder meer de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) meldt dat de verduurzaming van kantoren te langzaam gaat om de gestelde doelen te behalen. In totaal telt Nederland zo’n 100.000 kantoren. Volgens de laatste schatting zijn er ongeveer 65.000 kantoren die moeten voldoen aan de verplichting voor energielabel C. Kleine kantoren en monumenten zijn uitgesloten van deze verplichting. Uitgaande van de meest recente cijfers heeft nu 38 procent van de energielabel C-plichtige kantoren een groen label van C of beter en voldoen deze kantoren daarmee aan de verplichting. Zo’n 25.000 kantoren hebben volgens RVO.nl nu een energielabel C, maar dat is vermoedelijk wel een onderschatting.

lichtplanadvies

Licht- en Lichtplanadvies

Als onafhankelijke partner op het gebied van verlichtingsadvies, zijn wij in staat om onze klanten een maatwerkoplossing te bieden voor hun vraagstukken over LED verlichting. De ontwikkelingen in de LED Technologie gaan zó snel, dat deze voor een interieurarchitect, facilitair manager of installateur niet meer bij te houden zijn. Dat is dé reden dat wij ons primair richten op het adviseren van verlichtingsvraagstukken.

Heb je vragen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van LED verlichting of het ontwerpen en uitvoeren van een professioneel lichtplan?
Maak dan geheel vrijblijvend een Video-afspraak. Je kunt deze hier reserveren.

Ondernemers in de Interieur- en Verlichtingsbranche

Wij werken voor en helpen ondernemers in de interieur- en verlichtingsbranche om professionele verlichtingsplannen te ontwerpen en zo nodig uit te voeren. Zodat deze ondernemers een toegevoegde waarde aan hun ontwerpen geven en met een hogere marge verkopen. Onze werkzaamheden zijn 100% gericht op het verkopen van verlichtingsplannen. Aan de allerbeste opdrachtgevers. Wij rekenen geen uurtje factuurtje. Wat wij wel aanbieden is een programma waarin wij onze opdrachtgevers helpen om hun ontwerpen met de nieuwste, beproefde technieken tegen een meerwaarde te verkopen. Wij werken alleen voor opdrachtgevers waarbij verlichting een cruciale rol speelt, die een kwaliteitsproduct aanbieden zodat zij meer verkopen aan de beste klanten in hun markt.

lichtplanadvies

Wij zijn een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in professionele lichtplannen en verlichtingsvraagstukken. Wij werken voor en helpen ondernemers om professionele verlichtingsplannen te ontwerpen en uit te voeren. Onze werkzaamheden zijn 100% gericht op het ontwerpen en implementeren van verlichtingsplannen. Wat wij aanbieden is een programma waarin wij onze opdrachtgevers ondersteunen om onze en hun ontwerpen met de nieuwste, beproefde technieken tegen een meerwaarde te installeren. Wij werken aan uiteenlopende projecten, variërend van kantoor-, retail- en productiepanden tot grote woonprojecten en van vakantieparken tot luxe villa’s.

Als je geïnteresseerd bent in slimme oplossingen, neem dan nu contact met ons op. Kijk voor decoratieve LED verlichting ook eens op de website van Lichtstudio De Vaan.
Wij publiceren regelmatig op YouTube.
Lees ook eens mijn andere Blogs.

Heb je behoefte om eens te sparren over next level lichtplannen?
Maak dan vandaag nog vrijblijvend een (video) afspraak!
E-mailen kan ook naar Roberto Treffers.
Of bel mij! In België +32-477-174-716, in Nederland +31-615-831-851.

Meer dan de helftvan de Energiegielabel C-plichtige kantoren voldoet nog niet aan de eisen. Kantoren die niet over een energielabel C beschikken, mogen per 1 januari 2023 niet meer worden gebruikt.
Door Roberto Treffers

0 Comments

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!