Verhoog de waarde van je huis met Smart Home systemen

uitdaging verlichting

Geschreven door Roberto Treffers

01 juli, 2021

Innoveren met Smart Home automatisering

Smart home-systemen worden meer en meer relevant in het vastgoed. Apparaten zoals huisbeveiligingssystemen, thermostaten, rookmelders en lichtregelingen kunnen ons leven comfortabeler maken. Tegelijkertijd kunnen deze slimme gadgets je helpen om de waarde van je woning te verhogen. Wat heeft deze branche eigenlijk in petto?

Overzicht slimme huisautomatisering

Wat is “slim”? Sciencefictionfilms zijn allang geen utopie meer. Een huis, kantoor, restaurant of ander bedrijfsmatig gebouw slim maken is het herontwerpen van de individuele ruimtes door gebruik te maken van de nieuwste innovaties. IoT (Internet of Things)-systemen worden ontworpen om het beheer van je pand kunnen vereenvoudigen. Slimme automatisering is een meerwaarde voor wie comfortabeler wil leven, en tegelijk energie en tijd bespaart.

Wat is het verschil tussen een smart home en een meer traditioneel huis?

Tegenwoordig kun je met extreem gemak alle diverse systemen, apparatuur en apparaten implementeren. Je kunt verschillende apparaten aansluiten en simpel (?) bedienen via: een mobiel apparaat, aanraakscherm of virtuele assistent (Alexa, Google Assistant, enz.). Maar… als je meer wilt weten over dit onderwerp, neem dan eens contact met mij op om alle voordelen en nadelen van de diverse systemen op een rijtje te zetten. Zo hebben Europeanen het nog niet zo voorzien op stembesturing. Als onafhankelijk, gecertificeerd lichtplanontwerper kan ik je helpen bij het maken van een goed doordacht lichtplan met actuele kennis van de markt op het gebied van LED technologie en aansturing.

Groei

Eén ding is duidelijk: de vraag naar slimme systemen (domotica) is booming. Deze trend zal zich de komende jaren alleen maar voortzetten. Makelaars krijgen steeds vaker vragen of het aan te kopen huis voorzien is van (een vorm van) domotica. Dit is relevante informatie vanuit hun klantenbestand! Men zal eerder een nieuwe woning kopen als er een slim besturingssysteem aanwezig is. De wereldwijde voorspellingen voor slimme toepassingen zal naar verwachting binnen de komende vier jaar een waarde van $ 150 miljard bereiken, uitgaande van een gemiddelde groei van 15% per jaar. De ontwikkeling van 5G-implementatie zal de groei alleen maar stimuleren. Andere relevante factoren zijn de investeringen van Apple, Amazon, Google, Alibaba in IoT-technologie. Als het gaat om de topmarkten, zien we dat de Verenigde Staten de sectoruitbreiding leiden met een omzet van US$ 27,6 miljard dit jaar. Op de tweede plaats is er China, gevolgd door Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Japan. Bovendien zijn de meeste smart home-apparaten eigenaren millennials.

smart home 4658636 1920
Zorg er voor dat je weet wat en in welke mate je wilt automatiseren!

Wat is de motivatie om voor huisautomatisering te kiezen?

Om te begrijpen waarom je woning of bedrijfspand eigendom in waarde kan stijgen, moeten we eerst onderzoeken waarom mensen voor een slimme oplossing kiezen. Slimme woningen en bedrijfspanden hebben veel voordelen ten opzichte van traditionele gebouwen. Deze voordelen zijn dus relevant als het gaat om het bespreken van de prijsstelling. Waarom vindt men smart oplossingen zo aantrekkelijk?

Beveiliging en beheer op afstand: inbrekers hebben het een stuk moeilijker met thuis automatisering! Met een smart systeem heb je veel, zo niet alles onder controle, ook als er niemand aanwezig is. Dankzij apps en slimme apparaten kun je de situatie in toom houden. Steeds vaker kun je de buiten- en binnenruimtes altijd en overal in de gaten houden, hetzij met sensoren, hetzij met camera’s die beweging detecteren, of een combinatie van diverse detectoren.

Praktisch: Je heb meer tijd voor de dingen die er echt toe doen. Draadloze automatisering verbetert de kwaliteit van je dagelijkse leven. Je kunt van alles in- en uitschakelen, programmeren zonder uit je stoel te komen.. Je hoeft bijvoorbeeld niet op te staan om handmatig de thermostaat in te regelen. Trouwens, als je geïnteresseerd bent in de laatste ontwikkelingen op het gebied van lichtbeheer, maak dan eens een video afspraak. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en gratis te reserveren via de agenda op deze website. Het slimme huis kan het allemaal voor u doen. Gordijnen sluiten, de poort sluiten als het donker wordt Verlichting willekeurig in ruimtes aan en uit doen zodat het lijkt of r mensen aanwezig zijn. Irrigatie van de tuin, enz.

Energiebesparing: Energie besparen is zowel belangrijk voor de planeet als voor onze portemonnee. Met het slimme huis kun je het energieverbruik continu bekijken en monitoren. Door slim te programmeren en beheren van individuele apparatuur is veel geld te besparen en vermijd je overbelasting en verspilling. Het verkopen van je woning of pand wordt door deze factoren aantrekkelijker gemaakt. Met name Millennials hebben hier oog voor!

Waardevermeerdering

De volgende vraag is natuurlijk in hoeverre deze implementaties je eigendomswaarde verhogen. Het is duidelijk dat prijzen momenteel nog steeds snel stijgen en daar komt de komende tijd weinig verandering in. Zeker met het huidige tekort aan woningbouw. De aanwezigheid van professionele smart home systemen kunnen leiden tot een nog aantrekkelijkere waardestijging. Er worden nu al cijfers variërend van 5% tot 8% in waardevermeerdering van vastgoed genoemd. Als je je huis wil verkopen, moet je er wel voor zorgen dat je pand voor de moderne toekomst geoptimaliseerd is. Dit zal het onderhandelingsproces versnellen. Door onze inzet hebben we een grote bijdrage geleverd aan de hele industrie ontwikkeling.

Ondernemers in de interieur- en verlichtingsbranche

Wij zijn een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in professionele lichtplannen en verlichtingsvraagstukken. Wij werken voor en helpen ondernemers in de interieur- en verlichtingsbranche om professionele verlichtingsplannen en domoticasystemen te ontwerpen. Zodat deze ondernemers een toegevoegde waarde aan hun ontwerpen geven. Onze werkzaamheden zijn 100% gericht op het ontwerpen en implementeren van verlichtingsplannen. Wij rekenen geen uurtje factuurtje. Wat wij wel aanbieden is een programma waarin wij onze opdrachtgevers ondersteunen om hun ontwerpen met de nieuwste, beproefde technieken tegen een meerwaarde in de markt te zetten. Wij werken oor opdrachtgevers waarbij verlichting een cruciale rol speelt en die een kwaliteitsproduct aanbieden aan de beste klanten in hun markt. Uiteraard kun je als particulier ook profiteren van onze kennis! Als je geïnteresseerd bent in slimme oplossingen, dan staan wij klaar om je van dienst te zijn.

Heb je behoefte om eens te sparren over next level lichtplannen?
Maak dan vandaag nog vrijblijvend een video afspraak! Of bel Roberto Treffers, in België +32-477-174-716 of in Nederland +31-615-831-851
Ik help je graag bij het oplossen van je vraagstukken m.b.t. LED verlichting.

Dit vind je misschien ook interessant…

De 9 Stappen van een Lichtplan

De 9 Stappen van een Lichtplan

Introductie Een goed doordacht lichtplan is essentieel voor het creëren van de juiste sfeer, het verbeteren van...

Lichtadviseur

Lichtadviseur

Experts Als het op verlichting aankomt, kan het best wel moeilijk zijn om het goed te doen. Je moet niet alleen...

LED is Anders… En Beter (2)

LED is Anders… En Beter (2)

De Vorm LED is anders... Het is belangrijk om te onthouden dat LEDs eigenlijk geen "lampen" zijn in de zin dat...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

error: Content is protected !!