Waarom Draadloze Verlichtingscontrole?

lichtplanadvies

Geschreven door Roberto Treffers

08 november, 2022

Draadloze Verlichtingscontrole om Duurzaamheid te Bevorderen in een gebouw

Slimme verlichting door middel van draadloze verlichtingscontrole speelt een steeds grotere rol in het aanbieden professionele lichtplannen die uitstekende gebruikerservaringen bieden en tegelijk de duurzaamheid van het gebouw bevorderen.

Het aangaan van duurzaamheidsuitdagingen is een activiteit die je het beste als team kunt uitvoeren. Verlichting speelt hierin een belangrijke rol, mits goed ontworpen en uitgevoerd. Een combinatie van draadloze verlichtingscontrole en kinetisch aangedreven schakelaars kan de groene lat voor gebouwen aanzienlijk verhogen. Het toepassen van slimme verlichting is juist nu een uitgelezen mogelijkheid om deze uitdagingen aan te gaan.

Ik werk daarom met professionele technologie van Casambi BLE (Bluetooth Low Energy). Dit biedt interieurprofessionals een framework voor het draadloos koppelen van apparaten. Hierdoor is het mogelijk om gepersonaliseerde, slimme verlichtingsnetwerken met behulp van draadloze verlichtingscontrole te ontwerpen. Zelfs in meerdere gebouwen vanuit één enkel ontwerp!

Enkele van de duurzame verlichtingsstrategieën waaraan ik en mijn zakenpartner Casambi kunnen bijdragen, zijn onder meer het aanbieden van daglichtcontrole. Dit levert een doorlopende balans op om maximale verlichtingskwaliteit tijdens aanwezigheid en afwezigheid van mensen te bereiken! Bovendien wordt het energieverbruik verminderd door de technologie te koppelen met de dagelijkse, periodieke inval van natuurlijk zonlicht. Daarnaast brengt draadloze verlichtingscontrole ook sociale voordelen, door het visuele comfort en het verbeteren van de persoonlijke veiligheid. Door het toepassen en combineren van sensoren in de draadloze verlichtingscontrole wordt het LUX -niveau constant gemeten en de lichtintensiteit automatisch aangepast om tegemoet te komen aan de verlichtingsbehoeften in iedere aparte ruimte en, indien nodig, op de individuele werkplek.

Verbeterde Milieu – Referenties

Naast de voordelen van slimme controle, is het mogelijk om de ecologische foot-print van een gebouw aanzienlijk te verminderen door draadloze technologie toe te passen. Het potentieel om fysiek en operationeel CO2 te verminderen door het gebruik van minder bedrading, batterijen en apparatuur, is een enorm voordeel. Masters, controllers, busvoedingen, tijdmodules, bedieningsbedrading, kasten – alle essentiële componenten van een bekabeld systeem worden overbodig met dit Casambi systeem! Daarnaast is er een enorme besparing op loonkosten omdat installateurs veel minder uren nodig hebben om alle apparatuur en bedrading aan te leggen en te installeren.

Grondstoffen in het algemeen en dus ook koper worden alsmaar duurder door de huidige, wereldwijde economische situatie. De hoeveelheid schadelijke componenten in batterijen en de gevolgen voor het milieu worden ook steeds problematischer. De batterijvrije, draadloze schakelaars van EnOcean, een bedrijf dat duurzaamheid in alle aspecten van de bedrijfsvoering uitstraalt, omvatten hierbij beide milieu aspecten. Het indrukken van een knop op de schakelaar genereert voldoende stroom om een ​​radiosignaal te verzenden, lichten aan of uit te schakelen of om verlichtingsscènes te bedienen.

Systeemflexibiliteit en Uitbreiding

De combinatie van EnOcean Schakelaars en Casambi maakt alle fysieke bedrading van en naar schakelaars overbodig. Alle toevoegingen of wijzigingen in verlichtingsinstallaties kunnen eenvoudig worden geïmplementeerd in de Casambi -app. Het is mogelijk om armaturen toe te voegen of te verwijderen, schakelaars te verplaatsen en op elk gewenst moment nieuwe functionaliteiten en scènes toe te voegen. Dit betekent dat de nieuwste en meest energiezuinige lichtbronnen kunnen worden toegepast zodra ze op de markt beschikbaar zijn. Door samenwerking met alle grote lichtproducenten en honderden, leidende toeleveringsbedrijven die Casambi-ready apparatuur produceren, is Casambi in korte tijd de industriële standaard geworden op het gebied van draadloze aansturing. Grote opdrachtgevers zoals Schiphol en de BBC hoofdkantoren in London passen de Casambi technologie toe.

Courtesy Casambi
Courtesy Casambi

Toen de BBC meer dan 15.000 lichten op negen Britse sites wilde installeren en aansluiten, kozen ze voor Casambi besturings-elementen met EnOcean schakelaars. EnOcean-schakelaars worden door hun functionele betrouwbaarheid ingezet in de overgrote meerderheid van Casambi bestuurde projecten. Deze beslissing benadrukte en weerspiegelde hun missie om het energieverbruik te verminderen, het comfort van het personeel te verbeteren en slimmere, meer flexibele controle te introduceren.

Gecertificeerde duurzame gebouwen hebben een grotere activa waarde dan de “traditionele” gebouwen. Dit betekent dat eigenaren van die gebouwen profiteren van de investeringen die ze doen in groene, slimme technologie. Ze worden hierin gezamenlijk ondersteund door EnOcean en Casambi.

Volledig Besturen en Bijwerken op Afstand

Draadloze technologie, digitalisering en duurzaamheid zijn met elkaar verweven. Een belangrijk voordeel van de Casambi software is dat je het constant en op afstand kunt bijwerken. Casambi-ready apparaten kunnen bijvoorbeeld dynamisch worden bijgewerkt in het veld. Met een over-the-air programmering kunnen we nieuwe beveiliging, softwarefuncties en extra functionaliteiten naar de hele vloot van geïnstalleerd apparaat pushen.

Bel of mail mij (België +32-477-174-716, Nederland +31-615-831-851, roberto.treffers@lichtplanadvies.eu) en maak een afspraak om meer te weten te komen hoe je als bedrijf snel en betrouwbaar energie kunt besparen!

Professioneel Lichtplan- en Lichtadvies

Wij zijn een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in professionele lichtplannen en verlichtingsvraagstukken. Wij werken voor en helpen ondernemers om professionele verlichtingsplannen te ontwerpen. Onze werkzaamheden zijn 100% gericht op het ontwerpen en implementeren van verlichtingsplannen. Wat wij aanbieden is een programma waarin wij onze opdrachtgevers ondersteunen om onze en hun ontwerpen met de nieuwste, beproefde technieken tegen een meerwaarde te installeren. Wij werken aan uiteenlopende projecten, variërend van kantoor- en productiepanden tot grote woonprojecten en van vakantieparken tot luxe villa’s. Als je geïnteresseerd bent in slimme oplossingen, neem dan nu contact met ons op.
Wij publiceren regelmatig op YouTube.

Heb je behoefte om eens te sparren over next level lichtplannen?
Maak dan vandaag nog vrijblijvend een (video) afspraak!
Of bel mij! In België +32-477-174-716, in Nederland +31-615-831-851.

Dit vind je misschien ook interessant…

LB-Normering bij LED

LB-Normering bij LED

De nominale levensduur van een LED-lichtbron verschilt van de lumen behoudsduur en is een essentiële...

Kwaliteit van verlichting (2)

Kwaliteit van verlichting (2)

Effecten en kwaliteit Lichtverdeling "Door middel van het regelen van de lichtverdeling en het creëren van patronen en...

Kwaliteit van verlichting (1)

Kwaliteit van verlichting (1)

Licht De kwaliteit van verlichting speelt een belangrijke rol in ieder project. Architecten (interieur en exterieur),...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

error: Content is protected !!