Waarom ik Casambi in mijn projecten opneem!

lichtplan adviseur

Geschreven door Roberto Treffers

16 januari, 2020

Slimme Technologie

Slimme technologie is overal. En daarmee komen veel opwindende mogelijkheden om de hoek kijken. De afgelopen jaren hebben we al een substantiële impact gezien met smartphones en digitale assistenten. Én hun nadruk op gebruiksgemak. Slimme, draadloze verlichting, waarbij energie-efficiëntie en welzijn centraal staan, zal een vergelijkbare transformatie van de werkplek doormaken. Het specificeren van slimme technologie en verlichtingstechnologie moet eenvoudig zijn. En dat heeft Casambi in korte tijd bewezen. Het merk zorgt ervoor dat armaturen, relais, sensoren, schakelaars en jaloezieën geschikt zijn om in allerhande projecten op te nemen. Met Casambi kun je erop vertrouwen dat alles interoperabel, schaalbaar en… misschien nog belangrijker, eenvoudig zal zijn.

Waarom gaat mijn voorkeur uit naar Casambi?

De kern van de Casambi-oplossing is interoperabiliteit, wat betekent dat deze technologie compatibel is met een breed scala aan modules, stuurprogramma’s, sensoren en schakelaars. Deze zijn beschikbaar via het grote en steeds groeiende wereldwijde netwerk van bekende en vertrouwde (ecosysteem)partners. Ongeacht de oorspronkelijke verlichtingsarchitectuur, zal de slimme verlichtingsoplossing van Casambi er naadloos mee integreren. Casambi is er trots op dat zij het vermogen hebben om hun producten te combineren met alles dat op de markt is. Ieder verlichtingssysteem dat door een gerenommeerde leverancier wordt geproduceerd, kan worden gecoördineerd om samen te werken met de slimme verlichtingsoplossingen van Casambi. Bovendien evalueren en updaten zij hun aanbod voortdurend, zodat compatibiliteit met de ontwikkelingen in de verlichtingsindustrie gegarandeerd is. Bovendien worden updates softwarematig doorgevoerd, zodat het aankopen van nieuwe modules niet nodig is! Casambi ondersteunt alle relevante verlichtingsnormen, waardoor het gemakkelijk wordt om de gekozen technologische oplossing toe te passen, of het nu gaat om DALI, DALI2, 1-10V, dimmen op het lichtnet of PWM.

Beveiliging en connectiviteit

Het gebruik van Bluetooth Low Energy in slimme verlichting, ontwikkeld door Casambi-oprichters Timo Pakkala en Elena Lehtimäki, was aanvankelijk een oefening in kosten- en energiebesparing. BLE is sindsdien de universele standaard geworden voor het verbinden van draadloze mesh-netwerken, dat inmiddels door honderden gerenommeerde bedrijven toegepast wordt en waarbij de nieuwste upgrades steeds veiliger zijn.

Gebruiksvriendelijk

De slimme verlichting van Casambi wordt bediend met een smartphone- of tablet-app; beschikbaar als gratis download in de iOS- of Android-appstores. We hebben de Casambi-app-interface zo gebruiksvriendelijk en intuïtief mogelijk ontworpen, waardoor een naadloze ervaring mogelijk is. Of het nu gaat om het regelen van het dimmen, een reeks kleurtinten of voorgeprogrammeerde verlichtingspatronen, het kan allemaal met de Casambi-app.

Ondersteuning

Casambi is intuïtief te gebruiken, maar mocht u ooit technische assistentie nodig hebben, dan is er een toegewijd team en services beschikbaar om u te helpen. U krijgt echte mensen aan de lijn wanneer u contact met ons opneemt. Onze eigen kennisbank biedt uitgebreide antwoorden op de meest voorkomende vragen. Onze reactiesnelheid en kennis van het product garanderen dat er snel een oplossing wordt bereikt.

Functionaliteit

De technologie van Casambi is ontworpen en gebouwd om zo gebruiksvriendelijk en ongecompliceerd mogelijk te zijn. Casambi draadloze slimme verlichting biedt gebruikers een scala aan flexibele opties en de verlichting van slimme verlichting kan worden afgestemd op de behoeften van het individu. Er zijn vele invloeden die effect hebben op het lichtplan ontwerp. Zo houden wij rekening met de indeling van het gebouw, de toegang tot natuurlijk licht via ramen of dakramen, het profiel van de gebruikers en hun taken De behoefte aan spots, specifieke armaturen of geleide verlichting om producten of locaties te markeren. Bovendien kijken wij naar bepaalde verlichtingspatronen die nodig kunnen zijn op basis van tijd, activiteit, veiligheid of omgeving. Wij nemen uitgebreid de tijd om over deze zaken na te denken voordat wij uw slimme verlichting installeren om het meeste uit het systeem te halen. Dat gezegd hebbende, Casambi-verlichtingsoplossingen kunnen na installatie nog steeds eenvoudig opnieuw worden geconfigureerd.

Veiligheid, beveiliging en privacy

BLE is uitgerust met veiligheidsprotocollen voor de bescherming van de gebruiker. Casambi heeft daarnaast nog meer beveiligingsniveaus toegevoegd zodat uw draadloze lichtregeling volkomen veilig is. Indien nodig zijn er ook andere toepassingen mogelijk. Omdat Casambi-producten niet zijn verbonden met een wifi-netwerk, kan de toegangscontrole beperkt zijn, dus vraag uzelf af: wie heeft (binnen uw organisatie) toegang nodig tot het instellen van de draadloze lichtregeling? De meeste bedrijven en gezinnen wijzen één genomineerde persoon toe om toegang te krijgen tot het programmeerbare gedeelte van de Casambi-app. Hiertoe zijn verschillende beveiligingsniveaus in te stellen, zodat iedereen op een bepaald niveau van het systeem gebruik kan maken.

Bestaande en toekomstige verlichtingsarmaturen

Draadloze lichtregeling vereist nog steeds armaturen en fittingen. Met de komst van LED Technologie is verlichting echt een specialisme geworden. Ik hoor steeds vaker van architecten en installateurs dat zij de huidige ontwikkelingen niet meer bij kunnen houden. Omdat ik mij alleen maar met Lichtplan Ontwerp bezig hou wordt ik steeds vaker vanaf het begin bij het bouwontwerp betrokken als specialist op het gebied van verlichting. Ik raad altijd aan om met een professionele lichtontwerper te gaan praten. Als u hulp nodig heeft bij het plannen van uw draadloze lichtregeling, raad ik u aan om contact met mij op te nemen en de vele mogelijkheden van lichtregeling met u door te nemen. Dit kan heel gemakkelijk via onze website, waar u zelf een tijd in de agenda kan invullen. Op deze manier bent u er zeker van dat er optimale producten voor het juiste gebruik worden geselecteerd en geïnstalleerd. Wij helpen altijd bij de inbedrijfstelling en installatie van het Casambi draadloze slimme verlichtingssysteem zodat wij zeker weten dat alles naar tevredenheid functioneert. Ik bekijk iedere opdracht, hoe klein ook, vanuit een projectmanagementperspectief om professionaliteit en excellentie in service en prestaties te garanderen.

In gedachte houden

Wij houden altijd rekening met specifiek materiaalgebruik voor Casambi-producten. Casambi-technologie kan communiceren van afstanden tot wel 80 meter in de juiste omstandigheden. Wij weten welke richtlijnen te volgen voor het meest optimale gebruik, de robuustheid en geschiktheid van armaturen en aansluitingen. Het volgen van deze richtlijnen zorgt voor het meest stabiele Bluetooth-signaal in elke situatie en zorgt ervoor dat de slimme verlichting naar de best mogelijke standaard werkt. Neem gerust contact met mij op als u nog vragen heeft over het installeren, aanbod en gebruik op het gebied van draadloze, slimme verlichting.

Dit vind je misschien ook interessant…

De 9 Stappen van een Lichtplan

De 9 Stappen van een Lichtplan

Introductie Een goed doordacht lichtplan is essentieel voor het creëren van de juiste sfeer, het verbeteren van...

Lichtadviseur

Lichtadviseur

Experts Als het op verlichting aankomt, kan het best wel moeilijk zijn om het goed te doen. Je moet niet alleen...

LED is Anders… En Beter (2)

LED is Anders… En Beter (2)

De Vorm LED is anders... Het is belangrijk om te onthouden dat LEDs eigenlijk geen "lampen" zijn in de zin dat...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

error: Content is protected !!